Workshops

Scrap & Co geeft workshops op het gebied van albums, kaarten maken, cadeauverpakkingen, een doos of box, home-deco of mixed media.
Een gevarieerd programma met workshops voor zowel beginnende als gevorderde scrappers.

De workshops worden ontwikkeld door Scrap & Co in samenwerking met het Designteam.
Wil jij meer weten over het designteam en wat je voor Scrap & Co kan betekenen? Neem dan contact op met mij via info@scrap-co.nl

Bij aanmelding ontvang je, naast informatie en factuur, ook de voorwaarden met betrekking tot betalen en/of annuleren. De voorwaarden staan ook vermeld in de webwinkel onderaan de homepage.

Voor deelnemers van workshops hebben we een leuke regeling.
Op je aankopen deze dag krijg je namelijk DUBBELE stempels op je stempelkaart. Altijd leuk want als de kaart vol is, krijg je € 10,00 korting op je volgende aankopen !!!

Van veel workshops is ook een WORKSHOPPAKKET verkrijgbaar.
Zoals gebruikelijk bij de workshops, kun je dan ook nu je eigen papier uitkiezen en krijgt daarbij alle materialen die bij de workshop horen. Op workshoppakketten krijg je 20% korting op de workshopprijs. Neem hiervoor contact met mij op (info@scrap-co.nl of bel naar de winkel)

Heb je interesse voor een workshop maar deze is al volgeboekt? Laat het mij weten en dan kunnen we kijken of we een nieuwe datum kunnen plannen.

Het workshopprogramma voor de komende weken staat als eerste genoteerd.
Daaronder worden workshops vermeld die eerder zijn gegeven of, als hier belangstelling voor is, opnieuw op de agenda kunnen worden gezet.

Inschrijving en informatie over activiteiten in de winkel:

  • via mail: info@scrap-co.nl
  • telefoon; 055 – 3012090 of 06 – 373 27 835
  • via Facebookpagina Scrap En Co als de workshop daar wordt vermeld
  • in de winkel van Scrap & Co (woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)

 

stempeltechniekendag 2Stempeltechnieken deel 1
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

woensdag 7 juni (VOL)
vrijdag 16 juni (3 plekken vrij)

Al velen malen heeft Dianne deze workshop gegeven en het is enorm leuk om te zien dat er nog steeds veel klanten zijn die graag meer willen weten van stempelen. Samen met Dianne ga je deze workshop aan de slag met 8 stempeltechnieken. Dianne geeft uitleg en demo’s en daarna ga je zelf kaartjes maken aan de hand van de technieken. De kaartjes verwerk je in een klein boekje met daarbij de uitleg, zodat je het later thuis nog een keer kan maken. Een absolute aanrader deze workshop !!!

stempeltechnieken deel 2stempeltechnieken deel 2aStempeltechnieken deel 2
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

zaterdag 20 mei (2 plekken vrij)
donderdag 22 juni (6 plekken vrij)

Na deel 1 komt deel 2 van Stempeltechnieken 🙂 en Dianne heeft 6 nieuwe technieken in een boekje verwerkt die ook weer super leuk zijn. In deze workshop gaat Dianne verder in op de kennis en technieken die je hebt geleerd in Deel 1 en dus is het van belang dat je die workshop wel eerst hebt gevolgd.
Ook nu zal Dianne demo’s geven en ga je daarna zelf aan de slag. Je kaartjes verwerk je weer in een klein boekje met daarbij de uitleg, zodat je het thuis nog een keer kan doen.
Ook nu weer een absolute aanrader !!!

stempeltechnieken deel 3

Stempeltechnieken deel 3
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

zaterdag 15 juli (7 plekken vrij)
zaterdag 23 september (8 plekken vrij)

Na al vele keren Stempeltechnieken deel 1 te hebben gegeven, kwam daar deel 2. Die hebben we inmiddels ook al vaak gegeven en is daar ook deel 3 🙂 Dianne kent nog veel meer technieken die ze graag met jullie wil delen !! Ook nu weer 6 super leuke technieken en ook absoluut weer een aanrader !!! Ook nu weer geldt dat je wel deel 1 en 2 moet hebben gevolgd, want ze gaat verder in op de kennis die je de andere workshops hebt gehad.
Deel 4 is al in de maak, dus als je die ook wilt volgen ….. meld je vast aan !!!

handletteringWorkshop Handlettering
9.30 – 15.30 ; € 27,50

zaterdag 8 juli (7 plekken vrij)

Wil jij zelf je teksten schrijven bij je foto’s of op kaarten, maar wil je dat op een leuke wijze doen? Doe dan mee met deze workshop. Samen met Mathilde ga je op een creatieve wijze aan de slag en leer je hoe je leuk letters, cijfers, teksten kan verwerken.
In de workshopprijs is de zwarte pen die je gaat gebruiken inbegrepen en ook een distress marker in een kleur die je zelf graag wilt.
Een absolute aanrader deze workshop !!!

creative & brush lettering

Creative & Brush Lettering
(het vervolg op Handlettering)
9.30 – 15.30 uur ;  € 27,50

zaterdag 10 juni (6 plekken vrij)

Creative & Brush Lettering is het vervolg op de workshop Handlettering. Zelf actief met je handschrift aan de slag gaan en op een leuke en creatieve wijze letters en versiering aanbrengen op kaarten, albums etc.
Mathilde heeft weer diverse technieken in deze workshop verwerkt en o.a. met de Zig clean colors gewerkt. In de workshopprijs zitten dan ook 3 Zigmarkers begrepen en natuurlijk weer het boekje. Ook bij deze workshop moet je wel eerst Handlettering hebben gevolgd, omdat Mathilde verder in zal gaan op de kennis die je daar hebt geleerd. Ook deze workshop is een absolute aanrader !!!

Inkleuren met Zig'sInkleuren met Zig Clean Color markers
09.30 – 12.00 uur ; € 14,95 (8 plekken vrij)

13.00 – 15.30 uur ; € 14,95 (8 plekken vrij)

wordt nieuwe datum gepland
mail mij als je interesse hebt

Wil jij leren hoe je mooi stempels kunt inkleuren met de Zig Clean Color markers? Doe dan mee met deze workshop.
Ginette laat je kennismaken met verschillende technieken en geeft demo’s. Daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag. Je maakt deze ochtend geen boekje of project, maar bent echt bezig met afbeeldingen inkleuren. Het gaat vanmorgen om het leren van de techniek en thuis kun je dan zelf stempels inkleuren voor op een mooie kaart.

Camera met album
09.30 – 12.30 uur ; € 19,95

woensdag 31 mei  (7 plekken vrij)

Patricia heeft weer een leuke workshop ontworpen. Een camera met daarin een boekje. Binnenkort komt het voorbeeld in de winkel te liggen en kun je het ‘live’ zien. In het boekje kun je foto’s verwerken van een leuke gelegenheid/vakantie etc. Leuk om te maken, maar ook leuk om in je kamer te zetten. Weer eens iets anders als een foto-album !

Stempelen met Altenew
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

vrijdag 14 september (8 plekken vrij)

Dianne heeft met de mooie stempels van Altenew 6 prachtige kaarten gemaakt. Net zoals bij de workshops Stempeltechnieken ga je de kaarten in een zelfgemaakt boekje plakken met daarbij de uitleg. Natuurlijk mag je de kaarten ook los laten; dat is aan jezelf.
Absoluut een aanrader deze workshop !!!

Stempelen en meer met NUVO-mousse
09.30 – 15.30 ; € 27,50

vrijdag 14 juli (7 plekken vrij)

Jeannet heeft 7 leuke kaarten gemaakt, waarbij ze dit keer met NUVO-mousse heeft gewerkt. Met deze mousse maak je fantastische achtergronden, maar kun je ook mooi stempelen, stempels inkleuren en veel andere leuke technieken. De kaartjes die je vandaag maakt, kun je bewaren in een zelfgemaakt boekje en naast je kaartje kun je de uitleg plakken. Zo kun je later je favoriete techniek nog eens overdoen.

Stempelen van mannenkaarten
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

woensdag 24 mei (4 plekken vrij)

Jeannet borrelt van ideeën voor leuke kaarten en heeft ook een boekje vol met mannenkaarten gemaakt. Soms best lastig om een leuke kaart voor een man te maken en nu krijg je maar liefst 8 ideeën !!! Hoe leuk is dat 🙂
De kaartjes die je vandaag maakt bewaar je weer in een zelfgemaakt boekje met daarbij/ernaast de uitleg. Zo kun je later je eigen favoriete kaart nog een keer maken.

Surprise album
5-jarig jublileum Scrap & Co

zaterdag 1 juli

 

09.00 – 12.30 ; € 29,95 (7 plekken vrij)
13.30 – 17.00 ; € 29,95 (20 plekken vrij)

Op zaterdag 1 juli is het FEEST bij Scrap & Co want dan vieren we het 5-jarig jubileum. Ieder jaar is dit weer een super leuk feestje en dit keer een workshop van een halve dag, ontworpen door Mirande en Iris. Je gaat een super leuk album maken, waar je wel 50 foto’s in kan verwerken !!! Weer een verrassend ontwerp, want je gaat werken met een mal van DDBD. Een absolute aanrader dus en als je vaker hebt meegedaan met een jubileum-feestje, dan weet je dat het altijd leuk is. Het album ligt in de winkel waar je ‘m kan bewonderen.

 

Scrap-2-daagse

zaterdag 7 en zondag 8 oktober

€ 124,95

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober gaan we een scrap-2-daagse organiseren. Iris heeft een fantastisch mooi album hiervoor gemaakt, welke inmiddels in de winkel ligt om te bekijken. De workshop zal in een locatie in de buurt van de winkel worden gehouden (ca. 5 minuten rijden).
Het is de bedoeling om er 2 fantastische dagen van te maken. Lekker relext scrappen aan het album, waarbij wij denken dat je op zondag al aan je foto’s kan beginnen. Je gaat dus met een album naar huis die wellicht bijna af is 🙂 Maar daarnaast ook ervaringen en ideeën uitwisselen en veel lol hebben.
In de workshopprijs is inbegrepen 2x een lunch, 1x diner, drankjes en natuurlijk alle materialen benodigd voor je album. Je krijgt een flink pakket papier hiervoor.
De prijs kan evt. 10 euro hoger uitvallen; dit is afhankelijk van de dinerkeuze die nog niet helemaal afgesproken is.

Eerder gegeven workshops staan hieronder. Bij voldoende animo kunnen we hier weer een datum voor plannen. Neem contact met mij op om je naam te laten noteren als belangstellende.

Van de meeste workshops kan een pakket worden gemaakt. De prijs van de workshops staat erbij vermeld. Bij een pakket krijg je 20% korting.

pocketletterPocket Letter
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 14,95
Een Pocket Letter maken is de laatste rage. Schreef je vroeger misschien een brief, nu ga je aan de slag met kaartjes en afbeeldingen en vertel je hiermee je verhaal. De 9 kaartjes kun je makkelijk in drieën vouwen en deze zo op de post doen voor een vriendin of bekende.
Onder begeleiding van Ginette Bos ga je de Pocket Letter maken.

filefolder Sn@p 1filefolder Sn@p 2File folder met Sn@p
€34,95
Een leuk album/project van Patricia. Ze heeft dit keer gebruik gemaakt van de leuke Sn@p-kaartjes en laat zien dat je hier veel meer mee kan dan alleen maar in een insteekhoesje stoppen. Je gaat een file folder maken en deze pimpen met leuke pockets en andere kleine albumpjes of mogelijkheden om foto’s in te verwerken.

S&B oktoberS & B oktober 2Scrappen en Beppen; Up and Down
€ 19,95
als pakket 15,95
Scrappen en Beppen zijn leuke workshops op een doordeweekse ochtend samen met Jeannet Kleinleugenmors. Vaak werk je met een paperpad en kun je zo’n 15 foto’s in een album verwerken. In het Up and Down album zitten heel veel uitklappagina’s en pockets en dat maakt het juist zo leuk.

mysterybox 1mysterybox 3Mystery Box
€ 24,95
als pakket € 19,95
Is het een doos of is het een album? Dat is nu juist het leuke aan deze workshop. Op 4 juli 2015 hebben wij ‘m gegeven als jubileum workshop en iedereen was super enthousiast. Je kunt er ca. 30 foto’s in verwerken, maar als je extra flapjes op de pagina’s maakt kan je er wel 80 of 90 kleinere foto’s in kwijt.

IMG_0638 IMG_0639Gelli-plate; shadow box book TH
(geen workshoppakket mogelijk, omdat je zelf het papier ontwerpt)
€ 37,50
Mathilde heeft de shadow box book van Tim Holtz op een fantastische wijze gepimpt met de Gelli plate en dat ga jij ook doen tijdens deze workshop. Met acrylverf en de Gelli plate ga je zelf je papier ontwerpen, wat je dan gebruikt om je box te beplakken. In de box zitten diverse vakjes voor leuke kleine boekjes  die je kunt maken of misschien heb je iets wat je graag wilt bewaren.
Als je nog niet eerder met de Gelli Plate hebt gewerkt is dat geen probleem, want onder leiding van Mathilde leer je snel hoe je zelf prachtig papier kan ontwerpen.

gelatos techniekenworkshop Gelatos technieken
(dit is een techniekenworkshop en geen workshoppakket mogelijk)
€ 27,50
Wil jij wel eens werken met de Gelatossticks? Kom dan naar deze workshop. Mathilde gaat samen met jou aan de slag hiermee en je maakt een klein boekje waarin je je resultaten kunt plakken met daarnaast de uitleg. Wil je er thuis nog een keer mee aan de slag, dan heb je alles bij de hand. Technieken met embossen, stempelen, achtergronden maken etc. Enorm leuk om te doen.

IMG_2829IMG_2827Jeans album
€ 54,95
als pakket € 43,95
Een fantastisch leuk album met heel veel pockets, uitklappagina’s en andere leuke kleine boekjes. In het album kun je gemakkelijk 80 tot 120 foto’s in verwerken. Er zitten 2 mini-albums in maar heb je minder foto’s, dan laat je deze er gewoon uit. Ook de kleine boekjes kun je vervangen door een enkele foto.
Voor dit album moet je wel even zelf achter de naaimachine kruipen, want de pagina’s worden aan elkaar bevestigd met jeansstukken. Deze repen jeansstof moet je zelf vooraf naaien en meenemen naar de workshop. Als je het naaiwerk zelf niet kan doen, kunnen wij dit voor je doen voor een kleine vergoeding.
Het is een groot project maar wel erg leuk om te maken !!

mixed media canvasdoek inktsprayMixed Media ; canvasdoek
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 34,95
Dianne heeft met de inktspray’s van Lindy’s Stamp Gang een fantastisch mooi canvasdoek gemaakt. Zelf heb ik ook deze workshop bij haar gevolgd en het resultaat ligt in de winkel 🙂 Jij gaat vandaag ook met de inktspray’s aan de slag en gebruikt daar ook andere spray’s en materialen bij. Dianne geeft je uitleg over de materialen en hoe je het moet gebruiken. Aan het einde van de dag ga je met een mooi canvasdoek naar huis.

Gelli plate ; kalenderbordMaand- of verjaardagskalender met Gelli-plate
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 24,95
Mathilde heeft met de Gelli-plate een maand- of verjaardagskalender gemaakt. Met de Gelli-plate ga je je eigen papier ontwerpen en maak je gebruik van stencils en andere materialen die reliëf hebben. Ook ga je je eigen tekstjes schrijven. Uiteraard kun je je eigen kleuren acrylverf kiezen.

school album 1school album 2School album
€ 37,50 als pakket € 30,00
Mirande Messink heeft een leuk album gemaakt. Het is een rechthoekig album, waarbij ze de kaft van golfkarton heeft gemaakt. In het album zitten pockets en flapjes. Zij heeft in dit album de schoolfoto’s van haar kinderen verwerkt, maar natuurlijk kun je er ook een ander thema aan geven. Erg leuk album en een keer met een andere kaft 🙂

album IrisKraft album
€ 44,95
als pakket € 35,95
Een leuke album van Iris. Haar vorige album, Pocket Surprise, was een groot succes. Nu heeft ze een nieuw album gemaakt met weer vele pockets, flapjes en andere spannende leuke dingen waarin je ca. 50 foto’s kunt verwerken.

s & B harmonica en pocketsScrappen en Beppen; harmonica met pockets
€ 19,95
als € 15,95
Scrappen en Beppen is een workshop met Jeannet. Dit keer heeft ze een album gemaakt op het formaat A5. Zoals vaker bij Scrappen en Beppen ga je ook dit keer met een paperpad aan de slag. Het is altijd erg leuk om te zien dat je allemaal hetzelfde album maakt, maar dat ze er zo verschillend uit komen te zien. In het album kun je ca. 15 foto’s verwerken en zitten leuke pockets.

envelops in a boxEnvelops in a box
€ 19,95
als pakket € 15,95
Ginette heeft een leuke box gemaakt vol met envelopjes waar je, zoals zij heeft gedaan, een kalender van kunt maken voor verjaardagen te noteren.
Maar je kunt er ook heel goed een ander thema aan geven.In één van de kaftjes zit een klein Merci-doosje verwerkt. Leuk om te maken, maar zeker leuk om te geven !!!

canvasdoek mixed media

Canvasdoek Mixed Media
geen workshoppakket mogelijk
€ 29,95
Deze dag ga je onder begeleiding van Ginette Bos een canvasdoek bewerken met veel materialen. Papier, foto, structuurpasta, gel, etc. en natuurlijk veel inktsprays. Heb je niet eerder met inktsprays gewerkt? Dan is dit een leuk project om het een keer uit te proberen. Neem een mooie foto mee en kom ook dit canvasdoek maken

Inschrijving en informatie over activiteiten in de winkel:

  • via mail: info@scrap-co.nl
  • telefoon; 055 – 3012090
  • in de winkel van Scrap & Co (woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)