Workshops

Scrap & Co geeft workshops op het gebied van albums, kaarten maken, cadeauverpakkingen, een doos of box, home-deco of mixed media.
Een gevarieerd programma met workshops voor zowel beginnende als gevorderde scrappers.

De workshops worden ontwikkeld door Scrap & Co in samenwerking met het Designteam.
Wil jij meer weten over het designteam en wat je voor Scrap & Co kan betekenen? Neem dan contact op met mij via info@scrap-co.nl

Bij aanmelding ontvang je, naast informatie en factuur, ook de voorwaarden met betrekking tot betalen en/of annuleren. De voorwaarden staan ook vermeld in de webwinkel onderaan de homepage.

Voor deelnemers van workshops hebben we een leuke regeling.
Op je aankopen deze dag krijg je namelijk DUBBELE stempels op je stempelkaart. Altijd leuk want als de kaart vol is, krijg je € 10,00 korting op je volgende aankopen !!!

Van veel workshops is ook een WORKSHOPPAKKET verkrijgbaar.
Zoals gebruikelijk bij de workshops, kun je dan ook nu je eigen papier uitkiezen en krijgt daarbij alle materialen die bij de workshop horen. Op workshoppakketten krijg je 20% korting op de workshopprijs. Neem hiervoor contact met mij op (info@scrap-co.nl of bel naar de winkel)

Heb je interesse voor een workshop maar deze is al volgeboekt? Laat het mij weten en dan kunnen we kijken of we een nieuwe datum kunnen plannen.

Het workshopprogramma voor de komende weken staat als eerste genoteerd.
Daaronder worden workshops vermeld die eerder zijn gegeven of, als hier belangstelling voor is, opnieuw op de agenda kunnen worden gezet.

Inschrijving en informatie over activiteiten in de winkel:

  • via mail: info@scrap-co.nl
  • telefoon; 055 – 3012090 of 06 – 373 27 835
  • via Facebookpagina Scrap En Co als de workshop daar wordt vermeld
  • in de winkel van Scrap & Co (woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)

 

stempeltechniekendag 2Stempeltechnieken deel 1
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

donderdag 19 oktober (6 plekken vrij)

Al velen malen heeft Dianne deze workshop gegeven en het is enorm leuk om te zien dat er nog steeds veel klanten zijn die graag meer willen weten van stempelen. Samen met Dianne ga je deze workshop aan de slag met 8 stempeltechnieken. Dianne geeft uitleg en demo’s en daarna ga je zelf kaartjes maken aan de hand van de technieken. De kaartjes verwerk je in een klein boekje met daarbij de uitleg, zodat je het later thuis nog een keer kan maken. Een absolute aanrader deze workshop !!!

stempeltechnieken deel 2stempeltechnieken deel 2aStempeltechnieken deel 2
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

vrijdag 13 oktober (4 plekken vrij)

Na deel 1 komt deel 2 van Stempeltechnieken 🙂 en Dianne heeft 6 nieuwe technieken in een boekje verwerkt die ook weer super leuk zijn. In deze workshop gaat Dianne verder in op de kennis en technieken die je hebt geleerd in Deel 1 en dus is het van belang dat je die workshop wel eerst hebt gevolgd.
Ook nu zal Dianne demo’s geven en ga je daarna zelf aan de slag. Je kaartjes verwerk je weer in een klein boekje met daarbij de uitleg, zodat je het thuis nog een keer kan doen.
Ook nu weer een absolute aanrader !!!

stempeltechnieken deel 3

Stempeltechnieken deel 3
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

zaterdag 23 september (VOL)
donderdag 12 oktober (8 plekken vrij)

Na al vele keren Stempeltechnieken deel 1 te hebben gegeven, kwam daar deel 2. Die hebben we inmiddels ook al vaak gegeven en is daar ook deel 3 🙂 Dianne kent nog veel meer technieken die ze graag met jullie wil delen !! Ook nu weer 6 super leuke technieken en ook absoluut weer een aanrader !!! Ook nu weer geldt dat je wel deel 1 en 2 moet hebben gevolgd, want ze gaat verder in op de kennis die je de andere workshops hebt gehad.

Stempeltechnieken deel 4 !!! NIEUW
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

zaterdag 9 september (VOL)
donderdag 5 oktober (4 plekken vrij)

Als je alle delen hebt gevolgd van Stempeltechnieken, dan heb je vast gehoord dat Dianne bezig was met deel 4 en deze is nu gereed !!! Ook dit keer ga je weer een boekje maken en gaat Dianne uitleg en demo’s geven van 6 nieuwe leuke technieken en/of materialen. Ook nu weer een heerlijke dag stempelen en nieuwe dingen leren.

handletteringWorkshop Handlettering
19.00 – 21.30 uur ; € 27,50

woensdagavond 6 en 20 september (VOL)
nieuwe datum wordt gepland

I.p.v. een dagworkshop geven we de workshop in het najaar op de avond. Je neemt dan deel op 2 avonden.

Wil jij zelf je teksten schrijven bij je foto’s of op kaarten, maar wil je dat op een leuke wijze doen? Doe dan mee met deze workshop. Samen met Mathilde ga je op een creatieve wijze aan de slag en leer je hoe je leuk letters, cijfers, teksten kan verwerken.
In de workshopprijs is de zwarte pen die je gaat gebruiken inbegrepen en ook een distress marker in een kleur die je zelf graag wilt.
Een absolute aanrader deze workshop !!!

creative & brush lettering

Creative & Brush Lettering
9.30 – 15.30 uur ;  € 27,50

zaterdag 21 oktober (4 plekken vrij)

Creative & Brush Lettering is het vervolg op de workshop Handlettering. Zelf actief met je handschrift aan de slag gaan en op een leuke en creatieve wijze letters en versiering aanbrengen op kaarten, albums etc.
Mathilde heeft weer diverse technieken in deze workshop verwerkt en o.a. met de Zig clean colors gewerkt. In de workshopprijs zitten dan ook 3 Zigmarkers begrepen en natuurlijk weer het boekje. Ook bij deze workshop moet je wel eerst Handlettering hebben gevolgd, omdat Mathilde verder in zal gaan op de kennis die je daar hebt geleerd. Ook deze workshop is een absolute aanrader !!!

Handlettering deel 3 !!! NIEUW
9.30 – 15.30 uur ;  € 27,50

woensdag 13 september (VOL)
zaterdag 9 december (VOL)
woensdagavond 15 en 22 november (VOL)
(de dagworkshop geven we dan verdeeld over 2 avonden)

Nieuwe data worden gepland.

Mathilde heeft ook niet stil gezeten en heeft weer veel materialen en technieken uitgeprobeerd en dit alles verwerkt in Handlettering deel 3. Je gaat dit keer werken in een leuk boekje met 3 verschillende kleuren papier (kraft, wit en zwart).
’s Ochtends ga je met verschillende technieken/materialen aan de slag en ’s middags ga je een kleine poster maken.

Bij deel 2, Creative & Brushlettering, geven wij aan dat je wel eerst Handlettering moet hebben gevolg omdat Mathilde deze kennis ook in deel 2 gebruikt.
Voor Handlettering deel 3 is het niet nodig dat je Creative & Brushlettering hebt gevolgd, maar wel dat je de workshop Handlettering hebt gevolgd.

Inkleuren met Zig'sInkleuren met Zig Clean Color markers
10.00 – 12.30 uur ; € 14,95

nieuwe datum wordt gepland

Wil jij leren hoe je mooi stempels kunt inkleuren met de Zig Clean Color markers? Doe dan mee met deze workshop.
Ginette laat je kennismaken met verschillende technieken en geeft demo’s. Daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag. Je maakt deze ochtend geen boekje of project, maar bent echt bezig met afbeeldingen inkleuren. Het gaat vanmorgen om het leren van de techniek en thuis kun je dan zelf stempels inkleuren voor op een mooie kaart.

Stempelen met Altenew
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

vrijdag 15 september (4 plekken vrij)

Dianne heeft met de mooie stempels van Altenew 6 prachtige kaarten gemaakt. Net zoals bij de workshops Stempeltechnieken ga je de kaarten in een zelfgemaakt boekje plakken met daarbij de uitleg. Natuurlijk mag je de kaarten ook los laten; dat is aan jezelf.
Absoluut een aanrader deze workshop !!!

Stempelen van mannenkaarten
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

woensdag 13 december (4 plekken vrij)

Jeannet borrelt van ideeën voor leuke kaarten en heeft ook een boekje vol met mannenkaarten gemaakt. Soms best lastig om een leuke kaart voor een man te maken en nu krijg je maar liefst 8 ideeën !!! Hoe leuk is dat 🙂
De kaartjes die je vandaag maakt bewaar je weer in een zelfgemaakt boekje met daarbij/ernaast de uitleg. Zo kun je later je eigen favoriete kaart nog een keer maken.

Surprise album
5-jarig jublileum Scrap & Co

zaterdag 16 september (VOL)
nieuwe datum wordt gepland

 

Op zaterdag 1 juli was het FEEST bij Scrap & Co want op die datum vierden we het 5-jarig bestaan van Scrap & Co; een fantastische dag gehad. Ieder jaar ontwerpen we voor zo’n jubileum een leuk album en Iris en Mirande hebben dat dit jaar ook weer gedaan !!! Je gaat dit keer aan de slag met een mal van DDBD. Het album zit vol met leuke effecten en verrassende ideetjes om je foto’s in te plakken. Je kunt er wel 50 foto’s in kwijt !!!
Het album ligt in de winkel om te bekijken.

Scrap-a-long-day
9.00 – 18.00 uur ; € 84,95

zaterdag 7 oktober (VOL)

Op zaterdag 7 oktober gaan we een scrap-a-long-day organiseren. Iris heeft een fantastisch mooi album hiervoor gemaakt, welke inmiddels in de winkel ligt om te bekijken. Een album vol flapjes, pockets en andere leuke ideeën om je foto’s op/in te verwerken. Tijdens deze dag ga je de constructie maken van het album; foto’s en pimpen van het album met meer dessinpapier doe je dan thuis. Het is een prachtig groot album, waar je ook heel goed grotere foto’s (13×18 of 10×15) in kan verwerken.

Bullet Journaling   NIEUW !!!
9.30 – 15.30 uur ; € 55,00

vrijdag 22 september en 6 oktober (2 plekken vrij)
(workshop verdeeld over 2 dagen)

We hebben een nieuwe teamlid, Antoinette Imhoff, en zij is actief bezig met Bullet Journaling en Mixed Media. Omdat Bullet Journaling steeds hipper wordt lijkt het ons leuk om jullie hier kennis mee te laten maken. Op de beurs in Amerika begin dit jaar was het in ieder geval een hype !!! Bullet Journaling is het scrappen/verwerken van je dagelijkse belevenissen met daarbij je afspraken. Het is vaak een grotere agenda die je helemaal pimpt tot een soort van dagboek. Je kunt ervoor kiezen om deze agenda in je tas overal mee te nemen, of je laat ‘m lekker thuis liggen en ziet het meer als een dagboek. Een dagboek die je overigens niet per dag hoeft bij te houden, maar er ook voor kan kiezen om per week een enkel thema verder uit te werken. De tijd die je er aan besteedt of kunt besteden wisselt dus ook per persoon. Het kwan een way-of-life worden 🙂
Bij Bullet Journaling kun je alles gebruiken wat je maar wilt. Scrappen met mallen, mixed media met verf, stempelen, handlettering …. ga maar zo door.
Antoinette laat je zien hoe leuk dit is. Op dag 1 (22 september) ga je eerst zelf een album maken en een begin met de pagina’s invullen (index, maanden etc.) Op dag 2 (6 oktober) ga je een paar pagina’s pimpen.

Stempelen van condoleance kaarten
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

vrijdag 27 oktober (7 plekken vrij)

Het zijn niet de leukste kaarten die je wilt maken, maar ze geven vaak wel veel troost; condoleance kaarten.
Jeannet heeft een aantal mooie kaarten gemaakt die je verwerkt in een boekje met daarbij de uitleg. Het mooie van deze kaarten is dat je het format ook heel goed met andere stempels kunt verwerken en dan is zo’n kaart opeens een felicitatie of beterschapskaart geworden 🙂 Heerlijk een dag stempelen en mooie kaarten maken !!!

Canvasdoek met Nuvo
09.30 – 12.30 uur ; € 29,95

woensdag 8 november (4 plekken vrij)

Jeannet gaat deze morgen weer aan de slag met de Nuvo-mousse, welke je gaat verwerken op een canvasdoek van 20×20 cm. Neem een foto mee en daarom heen ga je een prachtige creatie maken met verschillende kleuren mousse, embellishments en meer leuks.

Triple Book album NIEUW !!!
09.00 – 12.00 uur ; € 24,95

woensdag 4 oktober (8 plekken vrij)

Ik heb een leuk klein album ontworpen met daarin 3 kleine boekjes. Leuk om te maken, maar zeker leuk om cadeau te geven. Je kunt er ca. 15 tot 20 foto’s in kwijt. Ik heb 2 varianten van het album gemaakt. Eentje waarbij ik geen boekbindlinnen heb gebruikt, maar kurk en eentje met boekbindlinnen. Mocht je ook graag kurk willen gebruiken, dan wordt de workshopprijs € 27,50

Kaartendag (hele of halve dag)
09.00 – 12.00 ; € 14,95
09.00 – 15.30 ; € 27,50 (incl. lunch)

woensdag 11 oktober
(3 plekken vrij)

We gaan weer een kaartenworkshop geven en net zoals de vorige keren is het mogelijk om een hele dag of een halve dag mee te doen.
Ginette heeft weer een prachtige kaart gescrapt en diverse mallen hierbij gebruikt. Het is een envelop geworden met daarin een kaart/tag. Prachtige kaart om cadeau te geven !!! Deze workshop geven we ’s ochtends.

Bij Jeannet ga je ’s middags aan de slag met de pigmentpoeders van Ken Oliver. Hiermee ga je eerst een achtergrond maken en daarna ga je met de mooie stempels van Altenew, Magnolia stempel, de kaart verder verfraaien.

Vintage koffer
09.30 – 15.30 uur ; € 44,95

zaterdag 28 oktober (VOL)
nieuwe datum wordt gepland

In mijn vakantie heb ik heerlijk zitten scrappen en deze vintage koffer gemaakt. Super leuk om te doen !!! De koffer opent zich niet als een normale koffer, maar meer als een boek. Je opent de scharnieren en het vouwt zich open naar rechts en links en binnenin zitten diverse pockets met leuke flaps en andere ideetjes om je foto’s op/in te verwerken.
Je kunt er ca. 50 foto’s in kwijt. Natuurlijk mag je je eigen papier uitkiezen zoals bij alle albums en hoeft het geen vintage koffer te worden 🙂

Eerder gegeven workshops staan hieronder. Bij voldoende animo kunnen we hier weer een datum voor plannen. Neem contact met mij op om je naam te laten noteren als belangstellende.

Van de meeste workshops kan een pakket worden gemaakt. De prijs van de workshops staat erbij vermeld. Bij een pakket krijg je 20% korting.

pocketletterPocket Letter
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 14,95
Een Pocket Letter maken is de laatste rage. Schreef je vroeger misschien een brief, nu ga je aan de slag met kaartjes en afbeeldingen en vertel je hiermee je verhaal. De 9 kaartjes kun je makkelijk in drieën vouwen en deze zo op de post doen voor een vriendin of bekende.
Onder begeleiding van Ginette Bos ga je de Pocket Letter maken.

S&B oktoberS & B oktober 2Scrappen en Beppen; Up and Down
€ 19,95
als pakket 15,95
Scrappen en Beppen zijn leuke workshops op een doordeweekse ochtend samen met Jeannet Kleinleugenmors. Vaak werk je met een paperpad en kun je zo’n 15 foto’s in een album verwerken. In het Up and Down album zitten heel veel uitklappagina’s en pockets en dat maakt het juist zo leuk.

mysterybox 1mysterybox 3Mystery Box
€ 24,95
als pakket € 19,95
Is het een doos of is het een album? Dat is nu juist het leuke aan deze workshop. Op 4 juli 2015 hebben wij ‘m gegeven als jubileum workshop en iedereen was super enthousiast. Je kunt er ca. 30 foto’s in verwerken, maar als je extra flapjes op de pagina’s maakt kan je er wel 80 of 90 kleinere foto’s in kwijt.

IMG_0638 IMG_0639Gelli-plate; shadow box book TH
(geen workshoppakket mogelijk, omdat je zelf het papier ontwerpt)
€ 37,50
Mathilde heeft de shadow box book van Tim Holtz op een fantastische wijze gepimpt met de Gelli plate en dat ga jij ook doen tijdens deze workshop. Met acrylverf en de Gelli plate ga je zelf je papier ontwerpen, wat je dan gebruikt om je box te beplakken. In de box zitten diverse vakjes voor leuke kleine boekjes  die je kunt maken of misschien heb je iets wat je graag wilt bewaren.
Als je nog niet eerder met de Gelli Plate hebt gewerkt is dat geen probleem, want onder leiding van Mathilde leer je snel hoe je zelf prachtig papier kan ontwerpen.

gelatos techniekenworkshop Gelatos technieken
(dit is een techniekenworkshop en geen workshoppakket mogelijk)
€ 27,50
Wil jij wel eens werken met de Gelatossticks? Kom dan naar deze workshop. Mathilde gaat samen met jou aan de slag hiermee en je maakt een klein boekje waarin je je resultaten kunt plakken met daarnaast de uitleg. Wil je er thuis nog een keer mee aan de slag, dan heb je alles bij de hand. Technieken met embossen, stempelen, achtergronden maken etc. Enorm leuk om te doen.

IMG_2829IMG_2827Jeans album
€ 54,95
als pakket € 43,95
Een fantastisch leuk album met heel veel pockets, uitklappagina’s en andere leuke kleine boekjes. In het album kun je gemakkelijk 80 tot 120 foto’s in verwerken. Er zitten 2 mini-albums in maar heb je minder foto’s, dan laat je deze er gewoon uit. Ook de kleine boekjes kun je vervangen door een enkele foto.
Voor dit album moet je wel even zelf achter de naaimachine kruipen, want de pagina’s worden aan elkaar bevestigd met jeansstukken. Deze repen jeansstof moet je zelf vooraf naaien en meenemen naar de workshop. Als je het naaiwerk zelf niet kan doen, kunnen wij dit voor je doen voor een kleine vergoeding.
Het is een groot project maar wel erg leuk om te maken !!

mixed media canvasdoek inktsprayMixed Media ; canvasdoek
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 34,95
Dianne heeft met de inktspray’s van Lindy’s Stamp Gang een fantastisch mooi canvasdoek gemaakt. Zelf heb ik ook deze workshop bij haar gevolgd en het resultaat ligt in de winkel 🙂 Jij gaat vandaag ook met de inktspray’s aan de slag en gebruikt daar ook andere spray’s en materialen bij. Dianne geeft je uitleg over de materialen en hoe je het moet gebruiken. Aan het einde van de dag ga je met een mooi canvasdoek naar huis.

Gelli plate ; kalenderbordMaand- of verjaardagskalender met Gelli-plate
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 24,95
Mathilde heeft met de Gelli-plate een maand- of verjaardagskalender gemaakt. Met de Gelli-plate ga je je eigen papier ontwerpen en maak je gebruik van stencils en andere materialen die reliëf hebben. Ook ga je je eigen tekstjes schrijven. Uiteraard kun je je eigen kleuren acrylverf kiezen.

 

school album 1school album 2School album
€ 37,50 als pakket € 30,00
Mirande Messink heeft een leuk album gemaakt. Het is een rechthoekig album, waarbij ze de kaft van golfkarton heeft gemaakt. In het album zitten pockets en flapjes. Zij heeft in dit album de schoolfoto’s van haar kinderen verwerkt, maar natuurlijk kun je er ook een ander thema aan geven. Erg leuk album en een keer met een andere kaft 🙂

album IrisKraft album
€ 44,95
als pakket € 35,95
Een leuke album van Iris. Haar vorige album, Pocket Surprise, was een groot succes. Nu heeft ze een nieuw album gemaakt met weer vele pockets, flapjes en andere spannende leuke dingen waarin je ca. 50 foto’s kunt verwerken.

 

s & B harmonica en pocketsScrappen en Beppen; harmonica met pockets
€ 19,95
als € 15,95
Scrappen en Beppen is een workshop met Jeannet. Dit keer heeft ze een album gemaakt op het formaat A5. Zoals vaker bij Scrappen en Beppen ga je ook dit keer met een paperpad aan de slag. Het is altijd erg leuk om te zien dat je allemaal hetzelfde album maakt, maar dat ze er zo verschillend uit komen te zien. In het album kun je ca. 15 foto’s verwerken en zitten leuke pockets.

envelops in a boxEnvelops in a box
€ 19,95
als pakket € 15,95
Ginette heeft een leuke box gemaakt vol met envelopjes waar je, zoals zij heeft gedaan, een kalender van kunt maken voor verjaardagen te noteren.
Maar je kunt er ook heel goed een ander thema aan geven.In één van de kaftjes zit een klein Merci-doosje verwerkt. Leuk om te maken, maar zeker leuk om te geven !!!

canvasdoek mixed media

Canvasdoek Mixed Media
geen workshoppakket mogelijk
€ 29,95
Deze dag ga je onder begeleiding van Ginette Bos een canvasdoek bewerken met veel materialen. Papier, foto, structuurpasta, gel, etc. en natuurlijk veel inktsprays. Heb je niet eerder met inktsprays gewerkt? Dan is dit een leuk project om het een keer uit te proberen. Neem een mooie foto mee en kom ook dit canvasdoek maken

Inschrijving en informatie over activiteiten in de winkel:

  • via mail: info@scrap-co.nl
  • telefoon; 055 – 3012090
  • in de winkel van Scrap & Co (woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)