Workshops

Scrap & Co geeft workshops op het gebied van albums, stempeltechnieken workshop, handlettering, kaarten maken, cadeauverpakkingen, een doos of box, home-deco of mixed media. Een gevarieerd programma met workshops voor zowel beginnende als gevorderde scrappers.

Aanmelden en/of betalen van workshop verloopt via de webwinkel
https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops 

Voor deelnemers van workshops hebben we een leuke regeling.
Op je aankopen deze dag krijg je namelijk DUBBELE stempels op je stempelkaart. Altijd leuk want als de kaart vol is, krijg je € 10,00 korting op je volgende aankopen !!!

Van veel workshops is ook een WORKSHOPPAKKET verkrijgbaar.
https://webwinkel.scrap-co.nl/workshoppakketten
Zoals gebruikelijk bij de workshops, kun je dan ook nu je eigen papier uitkiezen en krijgt daarbij alle materialen die bij de workshop horen. Op workshoppakketten krijg je 20% korting op de workshopprijs. Neem hiervoor contact met mij op info@scrap-co.nl 

Heb je interesse voor een workshop maar deze is al volgeboekt? Laat het mij weten en dan noteer ik je naam op de lijst van belangstellenden. Bij voldoende animo ga ik een nieuwe datum plannen.

Hieronder in willekeurige volgorde het workshopprogramma voor de komende weken
Daaronder worden workshops vermeld die eerder zijn gegeven of, als hier belangstelling voor is, opnieuw op de agenda kunnen worden gezet.

Inschrijving en informatie over activiteiten in de winkel:

  • https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops 
  • info@scrap-co.nl
  • telefoon; 055 – 3012090 of 06 – 373 27 835
  • via Facebookpagina Scrap En Co als de workshop daar wordt vermeld
  • in de winkel van Scrap & Co (woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)

 

stempeltechniekendag 2Stempeltechnieken deel 1
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september 

vrijdag 7 september (4 plekken vrij)

Al velen malen heeft Dianne deze workshop gegeven en het is enorm leuk om te zien dat er nog steeds veel klanten zijn die graag meer willen weten van stempelen. Samen met Dianne ga je deze workshop aan de slag met 8 stempeltechnieken. Dianne geeft uitleg en demo’s en daarna ga je zelf kaartjes maken aan de hand van de technieken. De kaartjes verwerk je in een klein boekje met daarbij de uitleg, zodat je het later thuis nog een keer kan maken. Een absolute aanrader deze workshop !!!

stempeltechnieken deel 2Stempeltechnieken deel 2
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50
https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-juli

vrijdag 28 september (1 plek vrij)

Na deel 1 komt deel 2 van Stempeltechnieken 🙂 en Dianne heeft 6 nieuwe technieken in een boekje verwerkt die ook weer super leuk zijn. In deze workshop gaat Dianne verder in op de kennis en technieken die je hebt geleerd in Deel 1 en dus is het van belang dat je die workshop wel eerst hebt gevolgd.
Ook nu zal Dianne demo’s geven en ga je daarna zelf aan de slag. Je kaartjes verwerk je weer in een klein boekje met daarbij de uitleg, zodat je het thuis nog een keer kan doen.
Ook nu weer een absolute aanrader !!!

stempeltechnieken deel 3

Stempeltechnieken deel 3
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50
https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-juni

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september 

vrijdag 14 september 2018 (3 plekken vrij)

Na al vele keren Stempeltechnieken deel 1 te hebben gegeven, kwam daar deel 2. Die hebben we inmiddels ook al vaak gegeven en is daar ook deel 3 🙂 Dianne kent nog veel meer technieken die ze graag met jullie wil delen !! Ook nu weer 6 super leuke technieken en ook absoluut weer een aanrader !!! Ook nu weer geldt dat je wel deel 1 en 2 moet hebben gevolgd, want ze gaat verder in op de kennis die je de andere workshops hebt gehad.

Stempeltechnieken deel 4
9.30 – 15.30 uur ; € 27,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-juli

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-oktober 

vrijdag 27 juli (2 plekken vrij)
woensdag 3 oktober (5 plekken vrij)

Na alle andere delen komt dan ook deel 4 van Stempeltechnieken. Ook dit keer ga je weer een boekje maken en gaat Dianne uitleg en demo’s geven van 6 nieuwe leuke technieken en/of materialen. Ook nu weer een heerlijke dag stempelen en nieuwe dingen leren.

handletteringWorkshop Handlettering
19.00 – 21.30 uur ; € 27,5

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september 

zaterdag 29 september (2 plekken vrij)

Wil jij zelf je teksten schrijven bij je foto’s of op kaarten, maar wil je dat op een leuke wijze doen? Doe dan mee met deze workshop. Samen met Mathilde ga je op een creatieve wijze aan de slag en leer je hoe je leuk letters, cijfers, teksten kan verwerken.
In de workshopprijs is de zwarte pen die je gaat gebruiken inbegrepen en ook een distress marker in een kleur die je zelf graag wilt.
Een absolute aanrader deze workshop !!!

creative & brush lettering

Creative & Brush Lettering
9.30 – 15.30 uur ;  € 27,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-juli 

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-november 

zaterdag 21 juli (5 plekken vrij)

Creative & Brush Lettering is het vervolg op de workshop Handlettering. Zelf actief met je handschrift aan de slag gaan en op een leuke en creatieve wijze letters en versiering aanbrengen op kaarten, albums etc.
Mathilde heeft weer diverse technieken in deze workshop verwerkt en o.a. met de Zig clean colors gewerkt. In de workshopprijs zitten dan ook 3 Zigmarkers begrepen en natuurlijk weer het boekje. Ook bij deze workshop moet je wel eerst Handlettering hebben gevolgd, omdat Mathilde verder in zal gaan op de kennis die je daar hebt geleerd. Ook deze workshop is een absolute aanrader !!!

Handlettering deel 3
9.30 – 15.30 uur ;  € 27,50
https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-juni

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-oktober

zaterdag 27 oktober (8 plekken vrij)

Mathilde heeft ook niet stil gezeten en heeft weer veel materialen en technieken uitgeprobeerd en dit alles verwerkt in Handlettering deel 3. Je gaat dit keer werken in een leuk boekje met 3 verschillende kleuren papier (kraft, wit en zwart).
’s Ochtends ga je met verschillende technieken/materialen aan de slag en ’s middags ga je een kleine poster maken.
Bij deel 2, Creative & Brushlettering, geven wij aan dat je wel eerst Handlettering moet hebben gevolg omdat Mathilde deze kennis ook in deel 2 gebruikt.
Voor Handlettering deel 3 is het niet nodig dat je Creative & Brushlettering hebt gevolgd, maar wel dat je de workshop Handlettering hebt gevolgd.

Chalk & Colour Lettering – deel 4
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-november

zaterdag 24 november (VOL)
woensdagavond 7 en 14 november (5 plekken vrij)

Voor de avondworkshop geldt dat de dagworkshop over 2 avonden wordt verdeeld.

Velen hadden er al om gevraagd bij Mathilde … ‘wanneer komt deel 4 van Handlettering?’ Op zaterdag 24 november gaat ze ‘m geven, maar deze zat snel vol. Daarom nieuwe data op 2 avonden. Ze is druk met het samenstellen en heeft al heel veel leuks op papier gezet 🙂
Heb jij deel 1 en 3 gevolgd? Doe dan ook mee met deel 4 bij Mathilde.
Voor deel 2 Creative & Brushlettering geldt dat je deze niet persé hoeft te hebben gevolgd om deel te nemen aan deel 4 Chalk & Colour Lettering, maar is natuurlijk wel leuk superleuk om aan deel te nemen.

Workshop Memorydesk Spinner
09.30 – 15.30 uur ; € 34,95
Prijs is incl. Memorydesk Spinner
https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-juni


zaterdag 15 september (VOL)
woensdagavond 12 en 19 september (dagworkshop over 2 avonden) (8 plek)
vrijdag 12 oktober (8 plekken vrij)

Misschien heb je de Memorydesk Spinner al voorbij zien komen op internet. Een superleuk systeem om je zelfgemaakte kaartje op te bergen en op je bureau/tafel te zetten. Je rolt door je eigen creaties heen om ze te bewonderen !!! Kaartjes met een foto, kaartjes bewerkt met inkt of inktsprays, mixed media kaartjes, kaartjes met stempels …. je kunt ze maken zoals jij dat wilt.
Mirande gaat tijdens de workshop een aantal kaartjes met je maken en dat gaat ze doen met verschillende technieken (met een foto, met inkt, met inktsprays etc. etc.)
Wordt dit ook jouw nieuwe hobby en kom je ook mee doen?

Zomer Make ’n Takes
GRATIS aanschuiven

28 juli, 4 aug, 11 aug, 18 aug

Op deze dagen organiseren we weer Zomer Make ’n Takes met beperkte begeleiding van Jeannet Kleinleugenmors.

Schuif gezellig aan en kom ook een leuke kaart stempelen.
Je kunt tot uiterlijk 15.00 uur aanschuiven; de winkel is open tot 16.00 uur.

 

Altenew en Zig Clean Color
09.30 – 15.30 uur ; € 27,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september

zaterdag 29 september (VOL)

Dianne heeft met de mooie stempels van Altenew al eerder een workshop gegeven waarbij ze diverse stempeltechnieken gebruikte. Nu heeft ze een nieuwe workshop ontworpen met Altenew stempels waarbij je gaat inkleuren met de Zig Clean Color markers. Het zijn weer 6 super mooie kaarten geworden en dus een heerlijke dag stempelen en kleuren !!!

Deze workshop is ook heel goed geschikt om technieken te leren met het kleuren met Zig Clean Color markers.

Album Lots of Pockets
09.30 – 15.30 uur ; € 54,95

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september

zaterdag 8 september (2 plekken vrij)

Antoinette heeft een prachtig nieuw album ontworpen. Dit album is 18 hoog x 22,5 breed en er kunnen dus ook heel goed grotere foto’s in worden verwerkt.
Het album zit vol met pockets, enveloppen, flaps en andere leuke ideeën om je foto’s op te verwerken. Het staat in de winkel en uiteraard kun je een kijkje komen nemen.
Absoluut een aanrader !!!

 

Jubileum album 6 jaar Scrap & Co
€ 29,95 ; 09.00 – 12.30 uur

27 september (8 plekken vrij)

 

6 groepen dames hebben tijdens het jubileumweekend dit superleuke album gemaakt en iedereen ging enthousiast de deur uit met een album die klaar was om de foto’s in te plakken. Misschien kon jij deze dagen niet komen en daarom een nieuwe datum.
Het album is voorzien van diverse leuke ideetjes hiervoor en een absolute aanrader !!!
Het opent zich verrassend naar boven en onderen, wat weer eens iets anders is.

 

Dubbele rug album
09.30 – 16.00 uur ; € 57,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-oktober

zaterdag 13 oktober (6 plekken vrij)

Nog een super mooi album van Antoinette; het dubbele rug album.
Een album van 16×16 cm maar dan wel dubbel !!! Super mooi en natuurlijk kun je hier heel veel foto’s in verwerken op al die pagina’s voorzien van leuke ideetjes !!!
Het album staat in de winkel, dus kom kijken als je daartoe in de gelegenheid bent

Drieluik album
09.30 – 15.30 ; € 44,95

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-oktober

zaterdag 6 oktober (8 plekken vrij)

José heeft een leuk album gemaakt welke je naar weerszijden opent; een drieluik album 🙂
Als je het album dan opent, is het ook weer verrassend door de flappen die naar boven of onderen openen.
Het album is voorzien van vele leuke ideetjes om je foto’s op te plakken. Ze heeft gewerkt met flapjes, pockets, watervalletjes, de leuke ticketmalstansen van StudioLight en ga zo maar door.
Het is een album van 16 hoog en 20 breed, waardoor je er ook heel goed grotere foto’s in kan plakken.

 

Kaart van de Maand
15 september ; € 5,00

10.00 – 12.30 (7 plekken vrij)
13.00 – 15.30 (8 plekken vrij)

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september

José gaat dit keer de Kaart van de Maand begeleiden. Ze heeft een leuke kaart gemaakt met de ticketmal van StudioLight. Een veelzijdige stans waar je heel veel mee kan maken. Er zullen nog meer voorbeelden op tafel staan.

Build-a-flower workshop
09.30 – 15.30 ; € 27,50

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-augustus

zaterdag 25 augustus (VOL)

We krijgen weleens de vraag wat je allemaal met zo’n Build-a-flowerset van Altenew kan doen. Dianne laat je dat zien in deze workshop.
Je gaat aan de slag met 2 sets en van elke set ga je 3 verschillende kaarten maken.
Wederom een heerlijke dag stempelen !!

Kleuren met Faber Castell
09.30 – 12.30 uur ; € 14,95 (VOL)
13.00 – 16.00 uur ; € 14,95 (VOL)
09.30 – 16.00 uur ; € 27,50 (VOL)

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-augustus

 vrijdag 24 augustus

Vandaag ga je onder begeleidiing van Dianne kleuren met de Polychromos potloden (’s ochtends) en/of Albrecht Dürer aquarelpotloden (’s middags). Je kunt kiezen voor een halve dag of voor de hele dag deelnemen.
Dianne zal je diverse technieken leren met deze mooie kleurpotloden en je gaat hier een dag heerlijk mee oefenen.
Je gaat niet zoals bij de andere workshops van Dianne een boekje maken, maar gaat oefenen op losse afbeeldingen.

Vakantiekoffer
09.30 – 15.30 ; € 44,95

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-september

zaterdag 8 september (VOL)

Is het een album of is het een koffertje 🙂 Eigenlijk allebei een beetje. Als je het koffertje opent blader je als in een album door je foto’s heen.
Leuk om te maken voor je vakantieherinneringen, maar natuurlijk kun je er ook een ander thema aan geven.

Ik heb ca. 50 foto’s in deze vakantiekoffer verwerkt van 9×13 cm.Je foto’s kun je verwerken op de pagina’s die vol zitten met leuke ideetje, flapjes, pockets etc.

My Favorite Things workshop
09.30 – 12.30 uur ; € 14,95 (7 plekken vrij)
13.00 – 16.00 uur ; € 14,95 (7 plekken vrij)
09.30 – 16.00 uur ; € 27,50 (7 plekken vrij)

https://webwinkel.scrap-co.nl/workshops/2018-oktober

zaterdag 20 oktober 2018

Marieke gaat een MFT-workshopdag geven. Je kunt een halve dag mee doen of kiezen voor de hele dag.  De ochtend gaat ze met jou een kaart inkleuren en de middag ga je scrappen.

Velen van jullie weten waarschijnlijk al dat Marieke een groot fan is van MFT en hier de meest fantastische kaarten met deze stempels/stansen maakt. Deze dag kun jij dat ook gaan doen. Je gaat een kaart inkleuren en/of een kaart scrappen.
Ze zal gebruik gaan maken van nieuwe collecties en dus is het voorbeeld nog niet klaar, maar deze zal weer leuk zijn !!!

Mixed Media Café

 

Een nieuwe workshop die we gaan geven op iedere 1e zaterdag van de maand en we starten op zaterdag 6 oktober.
Wat je precies gaat maken, hoe en wat …..  dat is allemaal nog niet helemaal bekend.

Heb jij interesse voor deze workshop? Mail mij dan info@scrap-co.nl en ik houd je op de hoogte via mail.

 

Eerder gegeven workshops staan hieronder. Bij voldoende animo kunnen we hier weer een datum voor plannen. Neem contact met mij op om je naam te laten noteren als belangstellende.

Van de meeste workshops kan een pakket worden gemaakt. De prijs van de workshops staat erbij vermeld. Bij een pakket krijg je 20% korting.

pocketletterPocket Letter
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 14,95
Een Pocket Letter maken is de laatste rage. Schreef je vroeger misschien een brief, nu ga je aan de slag met kaartjes en afbeeldingen en vertel je hiermee je verhaal. De 9 kaartjes kun je makkelijk in drieën vouwen en deze zo op de post doen voor een vriendin of bekende.
Onder begeleiding van Ginette Bos ga je de Pocket Letter maken.

S&B oktoberS & B oktober 2Scrappen en Beppen; Up and Down
€ 19,95
als pakket 15,95
Scrappen en Beppen zijn leuke workshops op een doordeweekse ochtend samen met Jeannet Kleinleugenmors. Vaak werk je met een paperpad en kun je zo’n 15 foto’s in een album verwerken. In het Up and Down album zitten heel veel uitklappagina’s en pockets en dat maakt het juist zo leuk.

mysterybox 1mysterybox 3Mystery Box
€ 24,95
als pakket € 19,95
Is het een doos of is het een album? Dat is nu juist het leuke aan deze workshop. Op 4 juli 2015 hebben wij ‘m gegeven als jubileum workshop en iedereen was super enthousiast. Je kunt er ca. 30 foto’s in verwerken, maar als je extra flapjes op de pagina’s maakt kan je er wel 80 of 90 kleinere foto’s in kwijt.

IMG_0638 IMG_0639Gelli-plate; shadow box book TH
(geen workshoppakket mogelijk, omdat je zelf het papier ontwerpt)
€ 37,50
Mathilde heeft de shadow box book van Tim Holtz op een fantastische wijze gepimpt met de Gelli plate en dat ga jij ook doen tijdens deze workshop. Met acrylverf en de Gelli plate ga je zelf je papier ontwerpen, wat je dan gebruikt om je box te beplakken. In de box zitten diverse vakjes voor leuke kleine boekjes  die je kunt maken of misschien heb je iets wat je graag wilt bewaren.
Als je nog niet eerder met de Gelli Plate hebt gewerkt is dat geen probleem, want onder leiding van Mathilde leer je snel hoe je zelf prachtig papier kan ontwerpen.

gelatos techniekenworkshop Gelatos technieken
(dit is een techniekenworkshop en geen workshoppakket mogelijk)
€ 27,50
Wil jij wel eens werken met de Gelatossticks? Kom dan naar deze workshop. Mathilde gaat samen met jou aan de slag hiermee en je maakt een klein boekje waarin je je resultaten kunt plakken met daarnaast de uitleg. Wil je er thuis nog een keer mee aan de slag, dan heb je alles bij de hand. Technieken met embossen, stempelen, achtergronden maken etc. Enorm leuk om te doen.

IMG_2829IMG_2827Jeans album
€ 54,95
als pakket € 43,95
Een fantastisch leuk album met heel veel pockets, uitklappagina’s en andere leuke kleine boekjes. In het album kun je gemakkelijk 80 tot 120 foto’s in verwerken. Er zitten 2 mini-albums in maar heb je minder foto’s, dan laat je deze er gewoon uit. Ook de kleine boekjes kun je vervangen door een enkele foto.
Voor dit album moet je wel even zelf achter de naaimachine kruipen, want de pagina’s worden aan elkaar bevestigd met jeansstukken. Deze repen jeansstof moet je zelf vooraf naaien en meenemen naar de workshop. Als je het naaiwerk zelf niet kan doen, kunnen wij dit voor je doen voor een kleine vergoeding.
Het is een groot project maar wel erg leuk om te maken !!

mixed media canvasdoek inktsprayMixed Media ; canvasdoek
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 34,95
Dianne heeft met de inktspray’s van Lindy’s Stamp Gang een fantastisch mooi canvasdoek gemaakt. Zelf heb ik ook deze workshop bij haar gevolgd en het resultaat ligt in de winkel 🙂 Jij gaat vandaag ook met de inktspray’s aan de slag en gebruikt daar ook andere spray’s en materialen bij. Dianne geeft je uitleg over de materialen en hoe je het moet gebruiken. Aan het einde van de dag ga je met een mooi canvasdoek naar huis.

Gelli plate ; kalenderbordMaand- of verjaardagskalender met Gelli-plate
(geen workshoppakket mogelijk)
€ 24,95
Mathilde heeft met de Gelli-plate een maand- of verjaardagskalender gemaakt. Met de Gelli-plate ga je je eigen papier ontwerpen en maak je gebruik van stencils en andere materialen die reliëf hebben. Ook ga je je eigen tekstjes schrijven. Uiteraard kun je je eigen kleuren acrylverf kiezen.

 

school album 1school album 2School album
€ 37,50 als pakket € 30,00
Mirande Messink heeft een leuk album gemaakt. Het is een rechthoekig album, waarbij ze de kaft van golfkarton heeft gemaakt. In het album zitten pockets en flapjes. Zij heeft in dit album de schoolfoto’s van haar kinderen verwerkt, maar natuurlijk kun je er ook een ander thema aan geven. Erg leuk album en een keer met een andere kaft 🙂

album IrisKraft album
€ 44,95
als pakket € 35,95
Een leuke album van Iris. Haar vorige album, Pocket Surprise, was een groot succes. Nu heeft ze een nieuw album gemaakt met weer vele pockets, flapjes en andere spannende leuke dingen waarin je ca. 50 foto’s kunt verwerken.

 

s & B harmonica en pocketsScrappen en Beppen; harmonica met pockets
€ 19,95
als € 15,95
Scrappen en Beppen is een workshop met Jeannet. Dit keer heeft ze een album gemaakt op het formaat A5. Zoals vaker bij Scrappen en Beppen ga je ook dit keer met een paperpad aan de slag. Het is altijd erg leuk om te zien dat je allemaal hetzelfde album maakt, maar dat ze er zo verschillend uit komen te zien. In het album kun je ca. 15 foto’s verwerken en zitten leuke pockets.

envelops in a boxEnvelops in a box
€ 19,95
als pakket € 15,95
Ginette heeft een leuke box gemaakt vol met envelopjes waar je, zoals zij heeft gedaan, een kalender van kunt maken voor verjaardagen te noteren.
Maar je kunt er ook heel goed een ander thema aan geven.In één van de kaftjes zit een klein Merci-doosje verwerkt. Leuk om te maken, maar zeker leuk om te geven !!!

canvasdoek mixed media

Canvasdoek Mixed Media
geen workshoppakket mogelijk
€ 29,95
Deze dag ga je onder begeleiding van Ginette Bos een canvasdoek bewerken met veel materialen. Papier, foto, structuurpasta, gel, etc. en natuurlijk veel inktsprays. Heb je niet eerder met inktsprays gewerkt? Dan is dit een leuk project om het een keer uit te proberen. Neem een mooie foto mee en kom ook dit canvasdoek maken

Miniatuur album
9.30 – 15.30 uur ; € 24,95

Antoinette heeft een super leuk klein album gemaakt (12×12). Is het een album of is het een shadowbox? Dat is nu net het leuke aan dit project. Je opent het album en hebt aan de ene zijde je shadowbox en aan de andere zijde kun je nog wat foto’s inplakken.
Dit album/shadowbox kun je in 3 varianten maken nl. zee/strand thema, steampunk thema of naai/mode thema. Alle embellishments zijn inclusief de prijs.
Je gaat naar huis met een kant en klaar album/box en kunt ‘m gelijk in je kamer zetten 🙂

Inschrijving en informatie over activiteiten in de winkel:

  • via mail: info@scrap-co.nl
  • telefoon; 055 – 3012090
  • in de winkel van Scrap & Co (woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)